Sunday, July 11, 2010

Back to the City Again - Nyt maistuu elämä taas


I've been five weeks on vacation and out of this blogworld. Now Finnpicks is back on and perhaps it's appropriate to re-start with this Kirka's song from 1979 - "Nyt maistuu elämä taas" (Now the life tastes good again). It was a modestly successful single with lyrics by Pertsa Reponen and arrangement by Veikko Samuli. The original song called "Back To The City Again", was written and performed by French superstar Jean-Jacques Goldman. Jean-Jacques abandoned his classical music studies in 1968 for "American Rock & Roll" and it really paid off, because since 2003 he has been the second-highest-grossing French living pop singer, after Johnny Hallyday.

Here's the pair:

14 comments:

Arrowman said...

Well, once again one that I've never heard.... Haven't ever crossed in my mind, that this wasn't Järnström-Halonen track... Sounds like one, so it never crossed my mind, it could be combilated from original....

Magomusiikki said...

Kiva löytää tämä täältä - en ole originaalia ennen kuullutkaan.
Mulla olisi sellaisia musiikkiesityksiä, joita en ole googlaamalla löytänyt kuunneltavaksi yhtään mistään, ei edes monenlaisia muitakaan tuloksia saanut. Jos voisit niitä tänne saada, olisi erityisen hieno homma.

Simon Butterfly/ Make my bed mama/ Mama make my bed (Reetun Kotiinpäin äiti suomeksi)
Caroline/ Eddy Ouwens & ? (Kirkan Kyyneleet)
Sheeba/ A woman without love (Hannen Rakkain on mennyt)
(Roan Malyster & Friends?)/ Soleil soleil (Eini/ Ootkos sä mun)

DM said...

Make My Bed Mama on tulossa ensi viikolla. Noita muita en ole löytänyt. No, tuota Carolinea lukuunottamatta, en ole paljon etsinytkään.

Magomusiikki said...

OK - hieno homma, kuulostellaan...

Magomusiikki said...

Mike and Michael- duo, Hollannista esittää tuon Carolinen. Mutta biisi hukassa edelleen.

DM said...

Tuosta Mike & Michaelin "Carolinesta" on pätkä kuultavissa täällä; http://www.offshoreechos.com/offshorethemes/djsing%20N-R.htm. Ja minusta se ei ole ollenkaan sama kappale kuin Kirkan "Kyyneleet". Minusta alkaakin tuntua siltä, että "Kyyneleet" voi toki olla Eddy Ouwensin säveltämä, mutta sen alkuperäinen nimi on jotain muuta kuin "Caroline". Ehkäpä tuon "Caroline" -sinkun toinen puoli "A Star"?

Magomusiikki said...

Joo, eipä kuulostanut samalta tuo Caroline kuin Kyyneleet. Löysin tuon A star- levytyksen Tunesbag- nimisestä paikasta, mutta kuitenkaan sitä ei pystynyt siellä kuuntelemaan.
Ehkäpä pitäisi tiedustella asiaa jostain Hollannin Kansalliskirjastosta tai vastaavasta...?

Magomusiikki said...

Muuten mulla olisi tämmöinenkin pulma. Olen etsinyt Seija Simolan levyttämän Missä oot- nimisen biisin originaaliversiota, nimellä Give me light, säveltäjänä tämä Nurit Hirsch, mutta kaikki biisit sivuillaan ovat Heprean kielellä, vaikea sanoa todella, mikä on originaali ja niin kuin ystäväni sai selville "light" on hepreaksi ainakin lausuttu "or"...

Magomusiikki said...

Tässä linkkiä tuon säveltäjän sivuille myös: http://212.68.147.44/NuritHirshNew/index.html

DM said...

Eipä löytynyt Hirschin saitilta. Mutta jotain lisätietoa netistä kuitenkin paljastui. Sävelmä on israelilaisesta vankila-aiheisesta elokuvasta "Me'Ahorei Hasoragim", englanninkieliseltä nimeltään "Beyond The Walls" ja suomeksi "Kiven sisässä" vuodelta 1984. Se oli jopa Oscar -ehdokkaana ulkomaisten elokuvien sarjassa. Ja laulu ei ole englanniksi "Give Me Light", vaan "Just Your Hand". Alkuperäinen esitys (em. elokuvasta) löytyy täältä: http://bluesplayer.co.uk/youtube_folk/video/JxEk29s0GjA/-Just-your-hand-song-from-movie-Beyond-the-walls-1984-author-Nurit-Hirsh.html
Juutuubista löytyy argentiinalainen versio "Dame Luz", täältä http://www.youtube.com/watch?v=M6VETurmWgs

DM said...

Jaa niin .... se laulaja em. tuossa elokuvassa oli Boaz Sharabi, kuuluisa israelilainen muusikko ja lauluntekijä. Liekö julkaissut levyllä tuon elokuvassa esittämänsä?

Magomusiikki said...

Mahtava juttu - isot kiitokset tämän selvittämisestä! :-) Todella vaikuttavia versioita nämä kumpikin niin ikään....

Magomusiikki said...

http://www.youtube.com/watch?v=sz-S6Wxz10M

Caroline löytyi vihdoin, näin live-versiona. Eestiksi tehty myös: http://www.youtube.com/watch?v=45lXByBFLBE

DM said...

Mainiota!
Ja nyt löytyi ihka oikea studioversiokin, kun osasi hakea oikealla esittäjällä. Julkaisen tämän tuota pikaa.